گروه ورزش/شهرآرانیوز، فدراسیون بسکتبال در اقدامی بیسابقه عضویت رامین احمدی طباطبایی رئیس این فدراسیون در شورای برون مرزی وزارت ورزش و جوانان ایران را به اطلاع مسئولین فدراسیون جهانی رساند.
دبیرکل فدراسیون جهانی هم عضویت در شورای برون مرزی را «عضویت در وزارت ورزش و شورای جوانان کشور» تلقی کرده و به طباطبایی تبریک گفته است. فدراسیون بسکتبال نامۀ دبیرکل را روی سایت این فدراسیون گذاشته، اما نامهای را که برای فیبا ارسال کرده است را نه! در صورتی که باید نامۀ خودش را هم قرار میداد تا ببینیم چه نوع مکاتبهای با فدراسیون جهانی داشته که منجر به اشتباه انداختن دبیرکل و اعلام تبریک غیرمعمولی از جانب وی شده است.
در متن نامۀ دبیرکل جهانی بسکتبال آمده است:
on your recent election as a member of the ministry of sport and youth council of your country
ترجمه اصلی این قسمت از متن دبیرکل جهانی بسکتبال:
«در مورد انتخاب اخیر شما به عنوان عضوی از وزارت ورزش و شورای جوانان کشور شما...»
ترجمه فدراسیون:
«برای انتخاب به عنوان عضو شورای برون مرزی وزارت ورزش و جوانان ایران...»
این در حالی است که طباطبایی به عنوان کارمند وزارت ورزش و جوانان، سالهاست عضوی از این وزارتخانه است، اما به دلیل ناآشنایی دبیرکل جهانی با چارت سازمانی در ورزش ایران، در واقع با نامهای که از ایران به فیبا رفت، به نوعی گمراه شده اند.
شورای برون مرزی چیست؟
برخی اعضای شورای برون مرزی وزارت ورزش و جوانان توسط وزیر انتخاب میشوند و معمولاً از بین اطرافیان همین وزارتخانه هستند. مثل محمدرضا داورزنی معاون سابق توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان و رئیس کنونی فدراسیون والیبال که بهعنوان نایب رئیس انتخاب شد یا سیدمحمد شروین اسبقیان مدیرکل سابق دفتر امورمشترک فدراسیونها که بهعنوان دبیر و عضو شورای برون مرزی وزارت ورزش و جوانان منصوب شده بود.
این تبلیغاتی که بنگاه اقتصادی طباطبایی به راه انداخته هیچ تأثیری به حال بسکتبال ندارد و در راستای تبلیغات وی همچون برگزاری مراسم یادبود، ملاقات با نمایندگان مجلس یا سفرای برخی کشورها قرار میگیرد که در سه سال گذشته انواع و اقسام آنها را برای لاپوشانی شکستهای بزرگ بسکتبال، سقوط و ورشکستگی این ورزش شاهد بودیم.
طباطبایی به عضویت در شورایی مینازد و برای خودش تبلیغ میکند که ظرف یک سال گذشته به دلیل کرونا بیکارترین شورا بوده است، چون اصلاً سفر برون مرزی نداشتیم. امثال ژاله فرامرزیان، عبدالحمید احمدی، فریبا محمدیان، محمدجواد عباباف، مازیار ناظمی، ماندانا رسولی، شاهرخ شهنازی و ... همه از دوروبریهای وزارت ورزش و کارمندان و ... عضو این شورا بودند.
کار این شورا سیاستگذاری، تصمیم سازی و نظارت بر روند فعالیتهای برون مرزی کشور در راستای ساماندهی اعزام نمایندگان ورزشی به رویدادهای ورزشی و میزبانی رویدادها همینطور حمایت از کرسیهای ورزشی است.
سال ۹۹ با وجود کرونا مسافرتی نداشتیم امسال هم این شورا در راستای «نون به هم قرض دادن» دوباره اعضای جدید را معرفی کرد. با اوجگیری جدید پاندومی کرونا که برگزاری المپیک توکیو را دوباره تحتالشعاع قرار داده، شورای برون مرزی تا اطلاع ثانوی بیکارترین شوراست هر چند در صورت برگزاری این بازیها هم کار شورا فقط موافقت با سفرهای تدارکاتی تیمهای ملی است و کاری راحتتر و مشخصتر از این برای اعضای آن باقی نمیماند.